RAMAZANDA HANGİ BESİNLER YENİLMELİ? TOK TUTAN BESİNLER NELERDİR?
Oruç faydalı mıdır
Sağlıklı kişilere orucun hiçbir zararı yoktur. Uzun süre sindirim organının karaciğerin dinlenmesi vücudun kendini toplaması için önemlidir.
Ramazanda tok tutan besinler
Ceviz: İçindeki Omega-3 yağ asitlerinden dolayı unutkanlık, konsantrasyon eksiğinin azalması için günde 2-3 tane ceviz tüketmek gerekir. Diyete ceviz ilavesi kilo almaya neden olmaz.
Yumurta: Anne sütünden sonra gelen vücudun protein kaynağıdır. Sahurda 1 yumurta tüketmek vücudun protein ihtiyacını karşılar ve tokluk yaratır.
Tarçın: Tarçın içinde metil hidroksi karbon polimerleri bulunur. Glikoz metabolizmasına etki eder. Kan şekerinin düşmesinde etkilidir.
Yulaf ezmesi: Bitkisel proteinler indexi düşük olduğu için uzun süre tokluk hissi yaratır, kan şekerinin düşmesine engel olur. İçeriğinde B vitamini stresi azaltır hafızayı güçlendirir.
Yoğurt: İçindeki yüksek kalsiyum karın yağ yakımını sağlar. En çok iftardan 2 saat sonra tüketilen 1 su bardağı yoğurt ramazanda kilo almayı önler.
Acı biber: Bibere acı tadı veren capciasin maddesi metabolizmayı hızlandırır, tok tutar. Bağırsakları çalıştırır kilo almayı önler.
Brokoli: Brokoli; C vitamini, demir, protein, kalsiyum, krom K ve A vitaminini barındırır. İyi bir lif kaynağıdır. Kan şekerinin düzenlenmesinde ve tok kalmada etkilidir
Oruç faydalı mıdır
Sağlıklı kişilere orucun hiçbir zararı yoktur. Uzun süre sindirim organının karaciğerin dinlenmesi vücudun kendini toplaması için önemlidir.
Ramazanda tok tutan besinler
Ceviz: İçindeki Omega-3 yağ asitlerinden dolayı unutkanlık, konsantrasyon eksiğinin azalması için günde 2-3 tane ceviz tüketmek gerekir. Diyete ceviz ilavesi kilo almaya neden olmaz.
Yumurta: Anne sütünden sonra gelen vücudun protein kaynağıdır. Sahurda 1 yumurta tüketmek vücudun protein ihtiyacını karşılar ve tokluk yaratır.
Tarçın: Tarçın içinde metil hidroksi karbon polimerleri bulunur. Glikoz metabolizmasına etki eder. Kan şekerinin düşmesinde etkilidir.
Yulaf ezmesi: Bitkisel proteinler indexi düşük olduğu için uzun süre tokluk hissi yaratır, kan şekerinin düşmesine engel olur. İçeriğinde B vitamini stresi azaltır hafızayı güçlendirir.
Yoğurt: İçindeki yüksek kalsiyum karın yağ yakımını sağlar. En çok iftardan 2 saat sonra tüketilen 1 su bardağı yoğurt ramazanda kilo almayı önler.
Acı biber: Bibere acı tadı veren capciasin maddesi metabolizmayı hızlandırır, tok tutar. Bağırsakları çalıştırır kilo almayı önler.
Brokoli: Brokoli; C vitamini, demir, protein, kalsiyum, krom K ve A vitaminini barındırır. İyi bir lif kaynağıdır. Kan şekerinin düzenlenmesinde ve tok kalmada etkilidir
RAMAZANDA HANGİ BESİNLER YENİLMELİ? TOK TUTAN BESİNLER NELERDİR?
4/
5
Oleh
haber