23 Mayıs 2016 Pazartesi

TARÇINLI KOLAY KURABİYE NASIL YAPILIR?

TARÇINLI KOLAY KURABİYE NASIL YAPILIR?


Tarif o kadar basit ki inanamayacaksınız :) Hazırladığınız kurabiyeleri kapalı bir kap içinde uzun süre saklayabilirsiniz. İsterseniz ceviz büyüklüğünün yarısı kadar porsiyonlayarak iki katına çıkarabilirsiniz. 
Tarifte ne süt, ne yumurta, ne yoğurt ne de kabartma tozu var. Hemen yoğrulup yarım saat fırınlandıktan sonra şekere ve tarçına bulayarak servis edebilirsiniz. Tarif ölçülerini iki katına çıkararak daha fazla kurabiye de hazırlayabilirsiniz. 

Malzemeler:

125 gr margarin
6 yemek kaşığı un 
yarım çay bardağı dövülmüş fındık

Kaplaması için:

2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın 

Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki margarin, un ve dövülmüş fındığı macun kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve tepsiye dizin. 180 dereceye ayarladığınız fırında 30 dakika pişirin( ön ısıtma yapmayın). Kurabiyeler pişerken toz şeker ve tarçını bir tabak içinde karıştırın. Fırından çıkan kurabiyeleri bu karışıma sıcakken bulayın ve servis tabağına alın. Oda sıcaklığına gelen kurabiyeleri servis edin.


Benzer Yayınlar

TARÇINLI KOLAY KURABİYE NASIL YAPILIR?
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.